Automašīnas iegāde
Ideāls ģimenes auto – uzticies statistikai

Ideāls ģimenes auto – uzticies statistikai

Iegādājoties auto, daudziem pircējiem viena no galvenajām prioritātēm ir drošība. Un, ja runa ir ne tikai par pārvietošanos vienatnē, bet arī par ģimenes transportēšanu, uzticamībai un drošībai ir vēl nozīmīgāka loma. 

Dažādas asociācijas, auto žurnāli un kompānijas ik gadu publicē auto topus, kuros tie sarindoti pēc atšķirīgiem kritērijiem. Eiropas jauno automašīnu novērtēšanas programmas (Euro NCAP) ietvaros ir veikti neatkarīgi testi, kuru rezultātā izveidots saraksts ar Top 10 drošākajiem ģimenes auto. Piedāvājam ar šo sarakstu iepazīties arī Tev, un ceram, ka tas noderēs Tava automobiļa izvēlē.

 

Vērtēšanas sistēma

Pirms aplūkojam automašīnu topu, ir noderīgi saprast, kā Euro NCAP veic transportlīdzekļu vērtēšanu. Proti, tiek izmantotas četras analīzes kategorijas:

  • Vadītāja un pasažieru aizsardzība
  • Bērnu drošība
  • Gājēju aizsardzība
  • Drošības sistēmas, tehnoloģijas

Šīs kategorijas radītas, lai varētu ņemt vērā visus transportlīdzekļa aspektus brīdī, kad notiek negadījums, tai skaitā arī personas, kas atrodas automašīnas iekšpusē un ap to. 

Lai izvērtētu, kura automašīna ir drošāka un kura ne, transportlīdzekļiem katrā no kategorijām tiek piešķirts procentuālais vērtējums (0-100%), savukārt pēc tam tiek aprēķināts vidējais rezultāts un piešķirts vērtējums 1 – 5 zvaigžņu skalā. Gadu laikā vērtēšanas sistēma un testi ir kļuvuši arvien nopietnāki, uzstādot arī augstāku latiņu transportlīdzekļu ražotājiem. 

 

Drošākie ģimenes auto – 2019. gada dati

 

drošs auto

 

1. Mercedes-Benz CLA

Šim Mercedes modelim, kā arī Mercedes-Benz A klases modelim ir līdzvērtīgas aktīvās drošības tehnoloģijas. Gan detaļas ir tās pašas, gan arī automašīnu sistēmas darbojas vienā kvalitātes līmenī. Veicot drošības testus, Mercedes-Benz CLA atzīts par drošāko ģimenes auto, saņemot 5 zvaigznes. Augstākais vērtējums vadītāja un pasažieru aizsardzībā – 96%.

 

 

2. Mercedes-Benz B-Class

Automašīna saņēmusi līdzīgu vērtējumu pirmās vietas ieguvējam, taču šis modelis gājēju aizsardzības kategorijā saņēmis 78% vērtējumu, savukārt pirmajai vietai tas bija 91%. 

 

 

3. BMW 3 Series

Šī ietilpīgā ģimenes automašīna augstāko novērtējumu saņēmusi vadītāja un pasažieru aizsardzības kategorijā – 97%, savukārt zemākais vērtējums piešķirts drošības sistēmu un tehnoloģiju jomā – 76%.

 

 

4. Ford Focus 

Kompakts ģimenes auto, kas pierādījis sevi kā uzticamu un drošu transportlīdzekli. Vadītāja un pasažieru aizsardzības kategorijā saņēmis 96% vērtējumu, savukārt no augstāk minētājiem nedaudz atpaliek gājēju aizsardzībā, kur saņēmis 72% vērtējumu.

 

 

5. Mazda 3

Šis transportlīdzeklis uzrādījis ļoti labus rezultātus vadītāja un pasažieru aizsardzības kategorijā, saņemot 98% vērtējumu, taču drošības sistēmu un tehnoloģiju kategorija ar 73% samazinājusi tā vidējo reitingu.

 

 

6. Škoda Scala

Neliela ģimenes mašīna, kas saņēmusi līdzīgu vērtējumu, kā iepriekš minētie modeļi. Augstākais procentuālais novērtējums – 97% saņemts vadītāja un pasažieru aizsardzības kategorijā, savukārt drošības sistēmu un tehnoloģiju ziņā vēl ir, kur augt – šeit piešķirti 76%.

 

 

7. Tesla Model 3

Šis lielais ģimenes automobilis pārsteidzis ar īpaši labiem rezultātiem drošības sistēmu un tehnoloģiju kategorijā – 94%, vadītāja un pasažieru aizsardzība novērtēta ar 96%, taču kopējo reitingu samazinājis gājēju aizsardzības novērtējums – 74%.

 

 

8. Volkswagen T-Cross

Kompakts un pievilcīgs apvidus auto, kura stiprā puse ir vadītāja un pasažieru aizsardzība – šeit saņemti 97%. Savukārt zemāk novērtēta gājēju aizsardzība un drošības sistēmas un tehnoloģijas.

 

 

9. Kia Ceed

Salīdzinoši neliels auto ģimenei, kas parādījis labus rezultātus vadītāja un pasažieru aizsardzības, kā arī bērnu drošības kategorijās, taču kopējo reitingu ievērojami samazinājis vērtējums gājēju aizsardzības kategorijā – 68%.

 

 

10. SsangYong Korando

Mūsdienīga automašīna ģimenēm, kas nodrošina labu vadītāja, pasažieru un bērnu aizsardzību, taču nepieciešami gājēju drošības uzlabošana, kur saņemts 68% vērtējums.

 

 

Ceram, ka Tev šie padomi noderēja un palīdzēs izvēlēties tieši Tavai ģimenei piemērotāko un drošāko auto. 

Atceries, ja, iegādājoties auto, Tev būs nepieciešama ērti noformējama un lēta OCTA, pie mums to var iegādāties jebkurā laikā!