Auto kopšana
Ieteikumi, kā efektīvi noņemt uzlīmes no automašīnas

Ieteikumi, kā efektīvi noņemt uzlīmes no automašīnas

Ja kādā dzīves posmā esi izlēmis padarīt savu automašīnu interesantāku ar uzlīmēm, tas nebūt nenozīmē, ka šāds spēkrata dizains Tev šķitīs pievilcīgs vienmēr. Nonākot pie lēmuma noņemt uzlīmes no auto virsbūves vai stikliem, pirmā lieta, kas Tev būs nepieciešama, ir pacietība. Un, protams, arī daži praktiski piederumi.

Turpinājumā apskatīsim dažādus veidus, kā noņemt uzlīmes no mašīnas, nebojājot tās ārējo apdari.

Trīs soļi uzlīmju noņemšanai no auto

  1. Sasildi uzlīmi, izmantojot matu žāvētāju. Lai to izdarītu, pavērs fēnu uzlīmes virzienā un ieslēdz to uz aptuveni minūti. Ja žāvētājam ir zemas temperatūras režīms, to vari turēt tuvāk uzlīmei, bet, ja izvēlēsies augsta karstuma režīmu – turi fēnu tālāk no uzlīmes.
  2. Uzmanīgi atplēs uzlīmes vienu stūri. To vieglāk būs izdarīt, izmantojot nagu vai gumijas ēdiena gatavošanas lāpstiņu, taču neko no metāla! Kad izdevies atlīmēt pietiekami lielu gabalu, satver to un lēnām turpini virzīties uz priekšu, kamēr visa uzlīme ir noņemta. Ja nepieciešams, pasildi to ar fēnu.
  3. Noņem pāri palikušo līmi. To varēsi izdarīt, izmantojot speciālos ķīmiskos līdzekļus, kas paredzēti līmes noņemšanai no automašīnas virsbūves. Pēc tam virsmu maigi nopulē ar mikrošķiedras lupatiņu.

Kā noņemt uzlīmes no mašīnas ar dažādiem šķīdinātājiem?

Lai arī par šķīdinātāju izmantošanu uzlīmju noņemšanā pastāv dažādi viedokļi, ir gadījumi, kad ne vienmēr pieejami īpaši automašīnām piemēroti uzlīmju noņemšanas līdzekļi vai matu fēns, tādēļ jāmeklē citi risinājumi. Tiesa, katrā gadījumā jāizvērtē iespējamie riski, piemēram, tas, ka konkrētais šķīdinātājs var ietekmēt auto krāsu.

Lūk, daži varianti, kurus dažkārt mēdz pielietot, lai vieglāk noņemtu uzlīmes no mašīnas virsbūves:

  • Karsts ūdens – iemērc lupatiņu ļoti karstā ūdenī uz uzmanīgi uzklāj to uzlīmei. Otra metode ir karsta ūdens liešana tieši uz uzlīmes, lai pēc tam to varētu vieglāk noņemt;
  • Galda etiķis – lietot tāpat, kā karsto ūdeni;
  • Majonēze – lai cik dīvaini tas neliktos, ir cilvēki, kas dažādu etiķešu un uzlīmju noņemšanai, tai skaitā no auto virsmas, izmēģinājuši majonēzi. Pirms uzlīmi centies noņemt, uzklāj uz tās majonēzi un paturi aptuveni 15 minūtes. Ja nepieciešams, procesu atkārto;
  • Alkohols;
  • Šķiltavu šķidrums;
  • WD-40;
  • Un, protams, īpaši uzlīmju noņemšanai paredzētie līdzekļi.

Izmantojot viegli uzliesmojošus šķidrumus, esi īpaši uzmanīgs. Tāpat, kaut arī daži cilvēki ir mēģinājuši uzlīmes no auto virsbūves noņemt, izmantojot nagu lakas noņēmēju ar acetonu vai benzīnu, esi piesardzīgs, jo šīs vielas var sabojāt automašīnas krāsu. Tajā pašā laikā nagu lakas noņēmēju var izmantot efektīvai uzlīmju noņemšanai no stikla.

Kā vieglāk noņemt bufera uzlīmes?

Dažas uzlīmes uz automašīnas tiek uzklātas tikai konkrētam laika periodam, piemēram, reklāmas kampaņas nolūkos, parkošanās un citām vajadzībām. Ja plāno uzlīmes no bampera noņemt, tad šī uzdevuma atvieglošanai iesakām ņemt vērā šos padomus:

  • Izvēlies uzlīmes novietot uz stiklotās auto daļas. Tā vietā, lai mocītos ar uzlīmju noņemšanu no virsbūves, tās vieglāk varēs notīrīt no stikla. Tāpat arī līmes paliekas noņemt no stiklotas virsmas būs daudz vienkāršāk. Atceries, ka uzlīmju noņemšanai no aizmugurējā vējstikla nekādā gadījumā nedrīkst izmantot asus priekšmetus (piemēram, žiletes), jo tā Tu riskē sabojāt stikla atkausēšanas sistēmu.
  • Piestiprini to magnētam. Oriģināla ideja, ko vari izmantot, lai nebojātu auto virsmu. Uzklāj uzlīmi bufera magnētam, un pēc tam piestiprini automašīnai.
  • Uzklāj apakšā vasku. Daži eksperti min, ka pirms uzlīmes klāšanas uz bufera, tam vajag uzsmērēt vasku, lai pēc tam uzlīmi varētu vieglāk noņemt.

Katrai problēmai ir iespējami vairāki risinājumi, atliek tikai tos meklēt. Tāpat arī tad, ja Tev nepieciešama apdrošināšana automašīnai, zini, ka lētas OCTAS vienmēr pieejamas pie mums!