Automašīnas iegāde
TOP4 jaunie auto 2022. gadā Latvijā

TOP4 jaunie auto 2022. gadā Latvijā

Par spīti 2022. gada straujajai inflācijai un dzīves sadārdzinājumam, jaunu auto tirgus turpina zelt un plaukt – Latvijas Auto asociācijas statistikas dati liecina, ka pērn Latvijā iegādātas gandrīz 20 tūkstoši jaunas automašīnas, kas ir par 13,3% vairāk nekā 2021. gadā. Lai gan jauna automašīna pieprasa pamatīgu sākotnējo ieguldījumu, tas ir gudrs pirkums ilgtermiņā, jo jauna automašīna ir aprīkota ar dažādām ērtām un drošām funkcijām, kā arī pieprasa mazāku finansiālo ieguldījumu attiecībā uz tās uzturēšanu. Kuri jaunie auto pērn Latvijā bijuši iecienītākie? Par to lasiet šī raksta turpinājumā, kur esam apkopojuši TOP 4 jaunos auto 2022. gadā Latvijā!

toyota

Toyota

Absolūts līderis starp TOP jaunajiem auto Latvijā 2022. gadā bija ”Toyota”, kas pārdeva 3453 jauno auto. ”Toyota Baltic AS” prezidents Mika Elojarvi norāda, ka, neraugoties uz piegādes problēmām, pagājušajā gadā izdevies krietni pārspēt līdzšinējos pārdošanas apjomus, īstenojot 23.2% izrāvienu un ieņemot 18.1% no kopējā tirgus.

Skatoties uz populārākajiem ”Toyota” modeļiem, pērn līdzšinējās Toyota Corolla līderpozīcijas ieņēma Toyota RAV 4 ar 965 pārdotiem auto. Šis auto modelis ir ne tikai elegants un moderns, bet arī iecienīts augstās veiktspējas, manevrētspējas, salona ietilpības un zemā degvielas patēriņa, emisiju dēļ. Pateicoties tā SUV īpašībām, lieliski piemērots lielākām ģimenēm gan pilsētas ielām, gan lauku ceļiem. 

vokswagen

Volkswagen

Topa otro vietu starp TOP jaunajiem auto Latvijā 2022. gadā ieņēma ”Volkswagen”, kas pārdeva 2509 jauno auto. Lai arī pārdošanas apjomu ziņā ”Volkswagen” pamatīgi atpaliek no pirmās vietas ieguvēja ”Toyota”, tā kāpums bijis straujāks, īstenojot 29.7% uzrāvienu un ieņemot 13.1% no kopējā tirgus. 

Skatoties uz populārākajiem ”Volkswagen” modeļiem, pērn līderpozīcijas ieņēma Volkswagen T-CROSS ar 531 pārdotiem auto. Šis auto modelis ir moderns un praktisks vienlaikus, iecienīts tā salona ietilpības, pārdomātu uzglabāšanas risinājumu, paaugstinātas sēdpozīcijas un moderno vadītāja palīgsistēmu dēļ. Pateicoties tā krosovera īpašībām, lieliski piemērots lielākām ģimenēm, pilsētas ielām.

skoda
 

Škoda

Trešo vietu starp TOP jaunajiem auto Latvijā 2022. gadā ieņēma ”Škoda”, kas pārdeva 1924 jauno auto. Lai arī pārdošanas apjomu ziņā ”Škoda” nav piedzīvojusi pamatīgu izrāvienu – 2.2%, saglabāta pietiekami liela daļa no kopējā tirgus – 10.1%. 

Skatoties uz populārākajiem ”Škoda” modeļiem, pērn līderpozīcijas ieņēma Škoda Octavia. Šis auto modelis ir teju vai ”atdzimis” gan Latvijas, gan pasaules auto tirgū, piedāvājot jaunu ārējo veidolu, kā arī modernās tehnoloģijas. Iecienīts tā elegantā eksterjera, modernā interjera, salona ietilpības un zemo uzturēšanas izmaksu dēļ. Pateicoties tā sedana īpašībām, lieliski piemērots mazākām ģimenēm, pilsētas ielām.

renualt

Renault

Ceturto vietu starp TOP jaunajiem auto Latvijā 2022. gadā ieņēma ”Renault”, kas pārdeva 1133 jauno auto. Pārdošanas ziņā ”Renault” piedzīvojis pietiekami augstu uzrāvienu – 16.9%, bet par spīti tam ieņēma salīdzinoši mazu daļu no kopējā tirgus – 5.9%. 

Skatoties uz populārākajiem ”Renault” modeļiem, pērn līderpozīcijas ieņēma Renault MASTER ar 506 pārdotiem auto. Šis auto modelis ir moderns un praktisks vienlaikus, iecienīts tā salona ietilpības, veiktspējas, zemā degvielas patēriņa, vienkāršās bagāžas iekraušanas un pārdomātā salona dēļ. Pateicoties tā furgona īpašībām, lieliski piemērots lielākām ģimenēm, pilsētas ielām un lauku ceļiem, kā arī praktiskiem nolūkiem – cilvēku un priekšmetu pārvadājumiem.

Tātad – TOP5 jaunie auto 2022. gadā Latvijā bija Toyota, Volkswagen, Škoda, Renault un arī augstāk nepieminētais Dacia. Skatoties uz pagājušā gada Latvijas un arī pasaules auto tirgus statistikas datiem, varētu rasties jautājums – kādēļ tirgū tik strauji kāpuši jauno auto pārdošanas apjomi? Galvenokārt tas skaidrojams ar hibrīdauto un elektroauto stratēģiju. Gan Latvijā, gan pasaulē tiecas uz emisiju samazināšanu, kā rezultātā šādi auto kļūst arvien populārāki – prognozējams, ka nākotnē jauno auto pārdošanas apjomi kāps. Tāpat autovadītājiem interesē ne tikai draudzīgums dabai, bet arī paaugstināts komforts un modernās tehnoloģijas.

Vai ”Toyota” spēs saglabāt savas TOP līdera pozīcijas? Tirgus eksperti uzskata, ka spēs, jo ”Toyota” šobrīd īsteno efektīvu elektrifikācijas stratēģiju – tirgū tiek piedāvāti pašuzlādes hibrīdauto, uzlādējamie hibrīdauto, bateriju elektriskie auto un auto ar ūdeņraža dzinēju. Latvijā piemērotākais risinājums ir ”Toyota” pašuzlādes hibrīdi, kas 2022. gadā veidoja jau vairāk nekā pusi kopējā “Toyota” vieglo auto pārdošanas apjoma.

Arī Jūs plānojat iegādāties jaunu auto? Iespējams, arī Jums iepatiksies kāds no pagājušā gada TOP jaunajiem auto, bet iesakām izpētīt Latvijas tirgus piedāvājumu sīkāk, jo šobrīd tas ir patiesi plašs un daudzveidīgs. Tāpat gaidāms, ka pamazām uzlabosies auto piegādes, līdz ar to vairāki jauno auto modeļi, atkarībā no aprīkojuma līmeņa, var tikt piegādāti jau šī gada pirmajā ceturksnī. Iegādājoties jaunu auto, noteikti neaizmirstiet parūpēties par OCTA vai KASKO apdrošināšanu – to ātri, ērti un izdevīgi varat iegādāties Octas.lv. Vēlam veiksmīgu ceļu!