Droša braukšana
6 ieteikumi veiksmīgam ceļojumam ar auto

6 ieteikumi veiksmīgam ceļojumam ar auto

Vasara ir atvaļinājumu laiks, kad daudzi vēlas izbraukt no pilsētas ar auto. Lai ceļā negadītos liekas rūpes un raizes, vēlams laikus sagatavoties gaidāmajam braucienam. Parūpējieties gan par mašīnas tehnisko stāvokli, gan savu labsajūtu!

Automašīnas tehniskais stāvoklis

  • Ja esat ieplānojis doties ārpus Latvijas robežām, automašīnai ir jābūt ideālā stāvoklī. Ieteicams doties uz servisu un apskatīt, vai transportlīdzeklim nav vajadzīga eļļas, riepu, akumulatora un citu detaļu maiņa.

Internets telefonā

  • Pieslēdziet neierobežotu internetu savā telefonā. Internets lieti noderēs, ja ceļojumā vajadzēs lietot dažādas navigācijas, mūzikas un tūrisma aplikācijas. Tālajā ceļā ir nepieciešams arī papildu lādētājs (power bank) un rezerves telefons. Ja apmaldīsies, varēsiet atrast vajadzīgo ceļu, kā arī sazināties ar tuviniekiem.
  • Lai pilnībā izbaudītu ceļojumu, viedtālruņiem ieteicams atslēgt paziņojumus par ienākošiem e – pastiem. Šobrīd visi Latvijas mobilo sakaru operatori piedāvā daudz draudzīgākas cenas internetam un zvaniem Eiropas Savienības valstīs.

Brauciet pa mazākas nozīmes ceļiem

  • Ceļojot ar mašīnu, izvēlies mazākus ceļus, pa kuriem varēsiet iepazīt Latvijas lauku, kā arī ārvalstu ikdienu un skaistākos skatus. Savā maršrutā iekļaujiet mazpilsētas. Reģionu pilsētās naktsmītnes ir salīdzinoši lētākas, vietējie iedzīvotāji draudzīgāki, un šajos apvidos ir daudz tīrāka vide.

Izmantojiet karti un izklaidējieties

  • Daudzos reģionos un ārvalstīs nereti nav labs interneta pārklājums. Šādos gadījumos noderīga būs papīra karte, kas palīdzēs ātrāk nokļūt galamērķī. Ja ceļojat kopā ar draugiem, kartēs nereti atradīsiet plašu informāciju par apkārtni un dažādas tūrisma iespējas. Ceļojumā noderēs arī kārtis un laba mūzika. Vienmēr atcerieties piesprādzēties, tas Jūs pasargās no negadījumiem.

Pārtika un ūdens

  • Gari braucieni ar auto nogurdina un padara izsalkušus gan lielus, gan mazus ceļotājus.  Iegādājieties pietiekamu daudzumu ūdens. Arī šokolāde sniegs papildus enerģiju ikvienam. Lai izvairītos no nepatīkamām situācijās, kad tuvumā nav veikala, ieteicams, jau laikus nopirkt dažādas uzkodas un ēdienu. Vienmēr pievērsiet uzmanību pārtikas derīguma termiņiem.

Ceļojumā lieti noderēs arī octa apdrošināšana. Tā palīdzēs, ja būsiet izraisījis ceļu satiksmes negadījumu, radījis zaudējumus trešajai personai un/vai tās mantai vai apkārtnei. Auto polise palīdzēs kompensēt materiālos un morālos zaudējumus.

Pērciet automašīnas polisi lēti un izdevīgi. Octas.lv piedāvā īpaši izdevīgus piedāvājumus ikvienam šoferim:

  • Pie mums ir pieejams ērts kalkulators;
  • octa apdrošināšana ir ērti saprotama – ievadiet transportlīdzekļa reģistrācijas numuru, tehniskās pases numuru un vajadzīgo apdrošināšanas termiņu;
  • nekavējoties Jūs saņemsiet piedāvājumu un varēsiet to uzreiz noformēt uzņēmuma mājas lapā;
  • octa apdrošināšana nereti izmaksā salīdzinoši dārgi;
  • polises cenu ietekmē transportlīdzekļa pilnā masa un tips, kā arī mērķis, kādam auto paredzēts;
  • jo ilgāks būs nepieciešamais apdrošināšanas laiks, jo lētāka būs šī pakalpojuma cena.

Octa apdrošināšana ir ērta ikvienam klientam. Octas.lv piedāvā iegādāties auto polises visu diennakti, 7 dienas nedēļā:

  • ērti apmaksājiet rēķinu ar karti internetbankā. Latvijas lielāko banku klientiem ir pieejams ātrais maksājums;
  • polises variet nopirkt arī CSDD nodaļās visā Latvijas teritorijā;
  • pēc apdrošināšanas iegādes, izdrukājiet savu polisi sadaļā OCTAMĀTA.

Octa apdrošināšana izmaksās naudas kompensācijas un pasargās Jūs no ceļu satiksmes negadījumiem. Octas.lv ir viens no ātrākajiem klientu apkalpošanas servisiem Latvijā. Vadiet auto ar pārliecību, vienmēr ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus, kā arī parūpējieties par savu un pasažieru drošību.

Lai uzzinātu vairāk, sazinieties ar Octa.lv: tālr.nr. 26666886 vai rakstiet e – pastu info@octas.lv.