Droša braukšana
Kā ar automašīnu braukt droši?

Kā ar automašīnu braukt droši?

Droša auto vadīšana ir pamatlikums, lai neizraisītu ceļu satiksmes negadījumus, pasargātu gan sevi, gan citus satiksmes dalībniekus. No negadījumiem pilnībā pasargāts nav neviens. Ieteicams auto lietot droši, lai novērstu avāriju risku.  

Uzturiet savu automašīnu labā tehniskā stāvoklī

  • Servisa apmeklējums un mašīnas apskate Jūs pasargās no negadījumiem, kā arī palielinās mašīnas lietošanas laiku. Nereti automašīnai ir pārāk augsts vai zems riepu spiediens. Neatbilstošs riepu spiediens var negatīvi ietekmēt mašīnas vadību un izraisīt nekontrolējamas auto kustības. Iespējams arī riepu plīsums, kas var izraisīt avārijas.

Koncentrējieties un nenovērsiet uzmanību no ceļa

  • Vadot automašīnu, visa uzmanība ir jāvelta satiksmei. Jūsu domām ir jābūt tikai par to, kā nepārkāpt ceļu satiksmes noteikumus un neizraisīt avārijas situācijas. Brīžos, kad aizdomājaties par citām lietām, Jūs riskējat ar savu un pasažieru drošību. Nevadiet auto, ja esat noguris vai lietojis alkoholu. Auto ir jāvada atbilstoši likumam.

Nenodarbojieties ar citām lietām

  • Daudzi autovadītāji braucot runā pa mobilo telefonu, pārslēdz mūziku, komunicē ar pasažieriem, ēd un smēķē. Veicot šādas darbības, Jums jābūt divkārt uzmanīgiem un vēl vairāk jākoncentrējas notiekošajam uz ceļa. Nekādā gadījumā, vadot auto, nedariet citas lietas, ja ir slikti laikapstākļi vai situācijas, kas prasa pastiprinātu uzmanību.

Pareizs roku novietojums uz stūres

  • Kreisajai rokai jāatrodas uz 9:00 un labajai uz 3:00. Tas ir viens no svarīgākajiem drošas braukšanas pamatlikumiem, kas Jūs pasargās no avārijas situācijām. Nepareiza roku pozīcija uz stūres neļaus Jums pareizi un ātri reaģēt avārijas gadījumā. Svarīgi ir zināt, kādā virzienā ir pagriezti riteņi. Tas Jums ļaus izvairīties no iespējamā negadījuma.

Autovadītāja sēdēšanas pozīcija

  • Tuva sēdēšana pie stūres negatīvi ietekmē reaģēšanas spējas un palielinās iespēju savainoties ar drošības spilvenu. Sēdiet atbilstoši savam augumam un auto sēdeklim. Vadot auto ir jābūt labi redzamiem atpakaļskata spoguļiem. Auto vadīšanai ir jābūt ērtai, vadītājam ir viegli jāaizsniedz pārnesuma svira. Plaukstas locītavai izstieptā veidā ir jāatrodas tieši uz stūres rata. Kājām nevajadzētu būt stipri saliektām celī.

 

Mierīga un vēsa prāta saglabāšana ļaus Jums braukt droši un pārliecināti. Droša braukšana palīdzēs arī ietaupīt Jūsu finanses un izvairīties no nepatīkamiem starpgadījumiem.

Avārijas situācijās būs nepieciešama auto apdrošināšana, tā ir obligāta prasība ikvienam auto turētajam. Izdevīgi pirkt octa ir iespējams pie mums, Octas.lv.

  • Pirkt octa apdrošināšanu ir vērtīgi, jo tā atlīdzinās zaudējumus, kas trešajai personai un tās mantai būs radušies, negadījuma rezultātā. Zaudējumi var būt materiāli, piemēram, ja nodarīts kaitējums transportlīdzeklim vai cietušā veselībai.
  • Octas.lv piedāvātā polise apdrošina arī Jūsu atbildību situācijās, ja būsiet izraisījis avāriju, tā atlīdzinās zaudējumus, kas radušies trešajai personai.

Pirkt octa ir iespējams visā Latvijā, 24 stundas diennaktī, jebkurā Jums vēlamā laikā un vietā:

  • polisi ir iespējams iegādāties arī CSDD nodaļās, visā Latvijas teritorijā;
  • veiciet apmaksu caur internetbanku un izdrukājiet savu polisi mājas lapā Octas.lv;
  • pirkt octa ir vērtīgi, jo nelaimes gadījumā tiks izmaksāta atbilstoša naudas kompensācija. Octas.lv garantē ātru un izdevīgu servisu ikvienam klientam.  

Droša braukšana, piesprādzēšanās un ceļu satiksmes noteikumi ievērošana ir galvenie priekšnoteikumi, lai neradītu avārijas riskus.