Automašīnas iegāde
5 apvidus auto priekšrocības

5 apvidus auto priekšrocības

Apvidus auto nereti asociējas tieši ar pārsteidzoši vieglo braukšanu un praktiskumu. Mūsdienu apvidnieki noteikti vairs nav uzskatāmi tikai un vienīgi par lēnīgiem bezceļa auto. Laika gaitā tie ir kļuvuši par dinamiskiem un veiktspējīgiem visurgājējiem. 

Pieprasījums pēc apvidus auto vēl arvien turpina pieaugt. Arī Latvijā apvidus auto ierindojas pieprasītāko transportlīdzekļu topa augšdaļā. 

 

Kādēļ tie ir tik pieprasīti auto tirgū? Aplūkosim piecas svarīgākās apvidus auto priekšrocības.

 

5 plusi, ko piedāvā apvidus auto

 

  • Lieliska caurejamība

auto aktīvam dzīvesveidam

 

Pirmā un galvenā apvidus auto priekšrocība ir tā apbrīnojamā caurejamība. Bezceļniekam netraucēs ne pamatīgi apsnigusi šoseja pilsētas robežās, ne dubļu klāts grants ceļš ārpus tās. Šāds transportlīdzeklis spēs lieliski manevrēt gan pilsētas apstākļos, gan uz nelīdzeniem lauku apvidus ceļiem. 

Izcilā manevrētspēja padara apvidus auto tik iekārojamu patērētāju acīs. Braucot ar kādu no tirgū pieejamajiem apvidus auto, noteikti izbaudīsiet pavisam citu braukšanas kvalitāti nekā ierasts. 

 

  • Pilnpiedziņa

Braukšanas kvalitātes ziņā lielu lomu spēlē auto pilnpiedziņa. Pats automobilis ir ievērojami līdzsvarotāks, darbojas paredzamāk un pārvietojas daudz stabilāk. Šie faktori uzlabo arī vadītāja pārliecību par savām braukšanas spējām. Arī degvielas patēriņa ziņā pilnpiedziņa ir kļuvusi daudz ekonomiskāka nekā vairākus gadus iepriekš. 

Pārvietojoties apgrūtinātos braukšanas apstākļos, pilnpiedziņa nodrošina arī papildu drošības sajūtu. Par apvidus auto augsto drošības līmeni nav ne mazāko šaubu.

 

  • Augsts klīrenss

Papildu drošību apvidus automobiļiem piešķir arī salīdzinoši augstais klīrenss. Dažiem auto modeļiem tas sasniedz pat 25 centimetrus. Pateicoties klīrensa augstumam, vadītāja sēdēšanas pozīcija ir augstāka, līdz ar to vadītājs spēj labāk pārredzēt situāciju uz ceļa. Šoferis ir spējīgs lieliski pārredzēt satiksmi, kas ir liela priekšrocība, lai laicīgi izvairītos no nepatikšanām uz ceļa.

 

Augstais klīrenss pasargās Tavu auto no potenciālajiem bojājumiem, kuri parasti rodas pārvietojoties pa nelīdzenu ceļa segumu. Tas nāks par labu arī saskaroties ar neparedzētiem laika apstākļiem, piemēram, plūdiem. Apvidus auto ir iecienījuši aktīva dzīvesveida piekritēji, kuriem bieži nākas pārvietoties pa bezceļiem. Šādos apstākļos klīrensa augstums padara braukšanu vieglāku un paredzemāku. 

 

  • Izmērs 

auto ģimenei

 

Līdz ar augsto klīrensu, arī pats auto ir izmērā lielāks un pamanāmāks uz ceļa. Par vienu no priekšrocībām tiek uzskatīts arī apvidus auto izmērs. Šie automobiļi ir komfortabli un praktiski. Auto izmērs nodrošina lielāku bagāžas telpu, kā arī lielāku komfortu pašiem pasažieriem. 

 

Tieši komforta dēļ apvidus auto ir populārs ģimeņu vidū. Pats auto ir salīdzinoši plašs, tādejādi piešķirot vairāk vietas katram pasažierim. Ietilpīgajā bagāžas nodalījumā noteikti pietiks vietas visam, kas vajadzīgais jebkuram ģimenes izbraukumam. Šāds auto lieti noderēs arī vairāku mājdzīvnieku vienlaicīgai transportēšanai.

 

  • Ilgtermiņa izturība

Dodoties izbraukumā, svarīgs faktors ir Tava auto izturība. Nereti ceļā vadītājus piemeklē visdažādākie pārsteigumi, kuri visbiežāk ir diezgan nepatīkami. Bezceļnieka pārliecinošā izturība ir augstu vērtējama pat visneparedzamākajos ceļa apstākļos. Lielākā daļa šāda tipa automobiļu ir aprīkoti ar papildus apakšējā auto slāņa aizsardzību. 

Apvidus auto ir ieguvuši pārliecinošākos rezultātus arī auto izturības testos. Tieši ilgtermiņa izturība ir viena no izcilākajām visurgājēja īpašībām. 

 

 

Aplūkojot svarīgākās apvidus auto priekšrocības, nerodas šaubas, ka šāda tipa auto ir īstā izvēle dinamiskai braukšanai gan pilsētvidē, gan aiz tās robežām. Tas būs lielisks transportlīdzeklis gan aktīva dzīvesveida piekritējiem, gan ģimenēm ar bērniem. 

Pārvietojoties ar bezceļnieku, noteikti paturi prātā savu obligātās apdrošināšanas polises OCTA numuru (uzzināt vairāk). 

 

Ļaujies apvidus auto veiktspējai un dinamiskumam uz ceļa!