Auto apdrošināšana
Kā uzzināt OCTA polises numuru?

Kā uzzināt OCTA polises numuru?

Sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana jeb OCTA polise ir dokumentēta apdrošināšana, kas sedz zaudējumus, kurus transportlīdzekļa vadītājs ir nodarījis trešās personas veselībai, kā arī zaudējumus īpašumam ceļu satiksmes negadījumā, kas noticis transporta līdzekļa vainas dēļ.

 

OCTA polise ir nepieciešama visiem motorizētajiem transportlīdzekļiem, kas piedalās ceļu satiksmē. Apdrošinot auto,  tiek piešķirts polises numurs, kas satiksmes negadījumā ir jāfiksē saskaņotajā paziņojumā.

Ikvienam var notikt neparedzēti ceļu satiksmes negadījumi, kurā abas puses aizpilda jau minēto saskaņoto paziņojumu. To aizpildot, obligāti jāievada arī OCTA polises numurs. 

 

Kā rīkoties, ja tas Tev nav uzreiz pieejams, mēs apskatīsim šajā rakstā. 

 

Kur var uzzināt savas OCTA polises numuru?

 

octa polise

 

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs

Jekburš auto īpašnieks var izmantot Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas – LTAB mājaslapu, lai, ievadot auto reģistrācijas numuru vai šasijas numuru, uzzinātu OCTA polises apdrošināšanas periodu, kur parādās arī pats apdrošinātājs

LTAB OCTA polises apdrošināšanas datus izmanto auto pārbaudēm vairāki atbildīgie valsts dienesti, piemēram, Ceļu policija, Valsts robežsardze un CSDD. 

 

Šo interneta lapu Tu vari izmantot, ja gadījumā nezini, pie kā esi apdrošinājies, kur pārbaudīt OCTA, un pie kā vērsties, lai uzzinātu polises numuru.

 

E-pasta ziņojums

 

epasta ziņojums

 

Apdrošināt savu auto internetā ir ļoti ērti, jo OCTA polise stājas spēkā 15 minūšu laikā. 

Ja esi to darījis internetā, tad pārbaudīt OCTA ir vienkārši – noteikti esi saņēmis e-pasta ziņojumu, kur ir visi dati par OCTA polises apdrošināšanu, tai skaitā polises numurs. Tādejādi to vari uzreiz pierakstīt un nesazināties ar savu OCTA apdrošinātāju.

 

Zvans brokerim

Ja zini kompāniju, kurā esi savu automašīnu apdrošinājis, tad sazinies ar to – nosaucot sava auto reģistrācijas numuru un auto tehnikās pases datus, uzzināsi polises numuru.  

 

Ziņa telefonā

Iegādājoties OCTA polisi, brokeru var apdrošināšanas kompānijas parasti nosūta īsziņu uz Tavu telefonu ar visu informāciju, kas attiecas uz jauno darījumu- jaunās OCTA polises termiņu un apdrošināšanas polises numuru.

Ja negribi ceļu satiksmes negadījumā saskaņotā paziņojuma aizpildīšanas brīdī satraukti meklēt polises numuru, tad labāk saglabā šo īsziņu un Tev būs ērti pārbaudīt OCTA.

 Atverot īsziņu, vienmēr arī varēsi uzzināt, kad beidzas OCTA. 

 

Apdrošināšanas biroji un izdrukāts līgums

 

apdrošināšanas birojs

 

Ja neesi ar digitālām viedierīcēm, datoriem un e-pastiem uz “Tu”, tad droši vari arī izdrukāt šo OCTA polises apdrošināšanas līgumu ar visiem datiem un atstāt automašīnā cimdu nodalījumā, tādejādi zinot, ka šī informācija ir vienmēr pieejama un Tu vienmēr varēsi pārbaudīt OCTA polisi. 

Citā gadījumā, ja dosies uz apdrošināšanas biroju apdrošināt savu auto klātienē, tad līgumu ar datiem saņemsi jau izdrukātu. 

 

Vienmēr saglabā visus dokumentus, arī tad, ja zini, ka tie glabājas interneta vidē. Tādejādi aiztaupīsi sev laiku negadījuma brīdī tos meklējot, kā arī neliksi gaidīt otram negadījumā iesaistītajam autovadītājam

Bet, lai vai kā- zini, ka apdrošināšanas brokeri un uzņēmumi ir atvērti nekavējoties sniegt palīdzību informācijas un konsultāciju sniegšanā – līdz ar to pārbaudīt OCTA ir salīdzinoši vienkārši.

 

Novēlam Tev nepiedzīvot ceļu satiksmes negadījumus. Drošu ceļu!