Automašīnas iegāde
6 pazīmes, kas liecina, ka laiks mainīt savu veco automašīnu

6 pazīmes, kas liecina, ka laiks mainīt savu veco automašīnu

Pat tad, ja par savu automašīnu rūpējamies pēc labākās sirdsapziņas, agrāk vai vēlāk pienāk brīdis, kad laika zobs ir darījis savu, un jāsāk domāt par jauna transportlīdzekļa iegādi. Ja esat lietpratējs auto lietās, dažādu problēmu identificēšana savā spēkratā ir daudz vienkāršāka.

Taču, ko darīt tiem, kas ar automašīnu uzbūvi un tehniskajiem jautājumiem ir uz “Jūs”? Piedāvājam sešas pazīmes, pēc kurām varam nojaust, ka ir laiks lūkoties pēc jauna auto.

Dīvainas smakas

Ikviens, kurš ikdienā brauc ar mašīnu, atpazīst to, kāds aromāts parasti ir spēkrata salonā. Ja pēkšņi parādās neparastas smakas, piemēram, benzīna aromāts, salda, deguma vai pat vecu olu smaka, vajadzētu būt uzmanīgiem. Šādi aromāti var liecināt gan par mazākām, gan lielākām problēmām spēkrata darbībā. Tāpēc, ja gadās piedzīvot šādas situācijas, ieteicams doties uz auto servisu un veikt pārbaudi.

Dūmi

automašīnas pārkaršana

Neviens autovadītājs nevēlotos redzēt dūmus nākam no sava transportlīdzekļa. Visbiežāk no spēkrata tie var nākt trīs dažādās krāsās – melni, pelēki vai balti. Pārsteidzoši, bet neliels melnu dūmu daudzums var norādīt uz netīrām aizdedzes svecēm.

Pelēki dūmi mazā daudzumā nav iemesls satraukumam. Savukārt, ja no auto nāk balti dūmi, jāsāk uztraukties. Tie var liecināt par nopietnām motora problēmām.

Noplūdes

Kā jau nojaut, arī šī pazīme var liecināt par dažādām transportlīdzekļa problēmām. Mašīnām, kas pāris gadus izmantotas satiksmē, ar laiku sāk parādīties nelielas, visbiežāk, nenozīmīgas noplūdes. Taču ar laiku to skaits un apmērs var palielināties.

Ja novēro, ka no Tava spēkrata stāvvietās regulāri paliek “peļķes” vai arī novēro, ka zem mašīnas kaut kas pil, noteikti vajadzētu doties uz servisu un veikt pārbaudi.

Īpaši nopietna pazīme – ja noplūdušais šķidrums ir ar varavīksnes nokrāsu.

Dīvaini trokšņi

Ja ar transportlīdzekli viss ir kārtībā, no tā nevajadzētu nākt dīvainiem, nedzirdētiem trokšņiem.

Ja dzirdi griezīgu, krakšķošu, čīkstošu vai cita veida skaņu, kas iepriekš mašīnā nav bijusi, tas var norādīt, ka spēkrats nedarbojas tā, kā tam vajadzētu. Bieži vien šādas neparastas skaņas norāda uz nodilušām bremzēm, bojātiem spēkratiem, noslīdējušām siksnām un dažādām citām problēmām.

Apdraudēta drošība

Neatkarīgi no tā, cik mīļa Tev ir automašīna, ja, braucot ar to, Tu vairs nejūties droši, piemēram, parādās grūtības pagriezt stūri, nospiest bremzes vai citā veidā kontrolēt spēkratu, šis ir brīdis, kad apdomāt nopietna remonta nepieciešamību, vai arī vajadzību pirkt jaunu mašīnu. Neviens arguments nav pietiekami nopietns, lai sēstos pie stūres auto, kas apdraud Tavu un citu drošību.

Dārgs remonts

Nav šaubu, ka auto īpašniekiem ikdienā nākas sastapties ar virkni dažādu izdevumu, tostarp par degvielu, OCTA apdrošināšanu, nodokļiem, tehnisko apskati, remontu un citām saistītām vajadzībām. Ja novēro, ka Tava spēkrata remonts kļūst arvien dārgāks, un uzturēt to “formā” ir neizdevīgi, šī ir nozīmīga pazīme, kas liecina, ka, iespējams, šī auto uzturēšana neatmaksājas.

Rūpes par auto ir svarīgas no spēkrata pirmās iegādes dienas līdz pēdējai. Taču tas nebūt nenozīmē, ka Tev ir jābrauc ar vienu un to pašu auto līdz brīdim, kad tas gluži vienkārši pārstāv funkcionēt. Izvērtē transportlīdzekļa tehnisko stāvokli un ar to saistītās izmaksas, lai saprastu, vai šī mašīna ir ieguldījumu vērta, vai arī labāk meklēt citu auto.

Tags :