Droša braukšana
Kādu auto izvēlēties 7 dienu ceļojumam ar ģimeni?

Kādu auto izvēlēties 7 dienu ceļojumam ar ģimeni?

Nodzīvot visu vasaru bez kārtīga atvaļinājuma nav viegli. Ikviens no mums ir pelnījis atpūtu vismaz nedēļas garumā, lai atvilktu elpu no darbiem un pavadītu laiku kopā ar ģimeni. Atvaļinājumus daudzi cilvēki izvēlas izmantot, lai dotos tuvākos un tālākos ceļojumos. Turklāt, ja nevēlies izmantot lidmašīnu, kuģi vai citus klasiskos ceļošanas veidus, vienmēr pastāv iespēja iznomāt auto, kurā pietiek vietas visiem ģimenes locekļiem.

Turpinājumā aplūkosim, kas jāzina par ceļojuma automašīnas nomu ģimenei ar bērniem. 

Brauciens pa Latviju vai ārpus tās robežām

Daudziem cilvēkiem šķiet, ka vārds “ceļojums” uzreiz nozīmē tālu braucienu ārpus mūsu valsts robežām. Taču patiesībā arī Latvijā ir pietiekami daudz vietu un aktivitāšu, kuras izbaudīt kopā ar ģimeni, nebraucot uz citām valstīm. 

Mūsdienās tūrisma iespēju klāsts Latvijā kļūst arvien plašāks un daudzveidīgāks, piesaistot ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī ciemiņus no tālākām vietām un kaimiņzemēm. Neatkarīgi no tā, vai dzīvo šeit, vai arī vēlies atbraukt uz Latviju ar ģimeni brīvdienās, ir svarīgi padomāt par transportlīdzekli, ar kuru pārvietosies. Sabiedriskais transports ne vienmēr ir labākā ideja, it īpaši, ja kopā ar Tevi ceļo viens vai vairāki mazi ķipari. Tādos gadījumos noderīgs risinājums var būt auto noma.

Aplūkojot transportlīdzekļu piedāvājumu dažādās automašīnu nomas kompānijās, var redzēt, ka teju jebkurā no vietām ir iespējams atrast vismaz vienu transportlīdzekli, kas piemērots ģimenei ar vairākiem bērniem, piemēram, busiņi, kas nodrošina pietiekami daudz vietas visiem ceļotājiem un viņu mantām. 

Izvēloties nomas automašīnu, vienmēr rūpīgi pārbaudi tās datus, kā arī vizuālo un tehnisko stāvokli, salīdzinot ar to informāciju, kas norādīta līgumā. Pievērs uzmanību arī nomnieka norādītajai maksimālajai distancei, kādu atļauts diennaktī nobraukt ar transportlīdzekli. Iesakām izpētīt klientu atsauksmes par konkrēto nomas kompāniju internetā, kā arī izvēlēties pazīstamu un uzticamu uzņēmumu. Lai arī, iespējams, tas var izmaksāt nedaudz vairāk, būsi pārliecināts par sniegto pakalpojumu kvalitāti. 

Apdrošināšana

Jebkurš ceļojums, neatkarīgi no tā ilguma, saistās ar dažādiem riskiem, tādēļ noteikti nevajadzētu aizmirst par automašīnas apdrošināšanu.

Lielākā daļa auto nomas kompāniju veido piedāvājumus, domājot arī par nepieciešamību pēc OCTA polises, kā arī KASKO apdrošināšanas. Tieši tāpēc vienmēr vajadzētu noskaidrot, vai konkrētā nomas kompānija, kuru izvēlies, OCTA apdrošināšanu jau ir iekļāvusi cenā, vai arī tā jāpērk atsevišķi. Par to, kurš no variantiem ir izdevīgāks, grūti spriest, taču atceries, ka gadījumā, ja OCTA jāiegādājas papildus, to ātri un ērti vari izdarīt pie mums, ietaupot laiku un naudu.

Papildu aprīkojums

Ja ģimenē ir mazi bērni, plānojot auto nomu, noteikti vajadzētu pārliecināties par nepieciešamā aprīkojuma esamību automašīnā, piemēram, bērnu sēdeklīšiem.

Vairumā gadījumu autosēdeklīšus nomas uzņēmumi piedāvā izīrēt papildus transportlīdzekļa nomai, nodrošinot izdevīgu cenu, sākot no dažiem eiro par diennakti. Ja sēdeklīša pašiem nav, vai arī neesat vietā, kur tam var viegli piekļūt, ērtāk ir vienkārši iznomāt to uz nepieciešamo dienu skaitu, piemēram, nedēļu, un doties ceļojumā bez liekām raizēm.

Tāpat ir auto nomas kompānijas, kas īpaši rūpējas par savu klientu komfortu, piedāvājot arī aukstumkastes, auto ledusskapjus, kā arī jumta transporta kastes. Nav pārsteigums, ka, ceļojot ar ģimeni, līdzi var nākties ņemt diezgan daudz mantu, piemēram, teltis, guļammaisus, matračus, bērnu ratus un daudz ko citu.