Automašīnas iegāde
Labākie lietotie auto dažādās cenu kategorijās

Labākie lietotie auto dažādās cenu kategorijās

 

Spožs un jaudīgs automobilis pa tiešo no rūpnīcas ir katra auto entuziasta sapnis, taču realitātē pavisam jauna auto iegāde prasa salīdzinoši lielus un regulārus ienākumus. Ja šāda opcija nav Tev pa kabatai, tas nenozīmē, ka cerības atrast labu un darba kārtībā esošu auto ir izgaisušas vējā.

Vai esi apdomājis lietota auto iegādi?

 

Arī lietots spēkrats var izcili kalpot Tavām vajadzībām un dzīvesveidam. Lielākā lietoto auto priekšrocība nepārprotami ir cenas pieejamība, tāpēc noskaidrosim labākos lietotos auto dažādās cenu kategorijās, lai atrastu visatbilstošāko spēkratu tieši Tava maciņa biezumam.

 

Auto līdz 3 000 eiro

 

pieejamas cenas

 

Lai iegādātos darba kārtībā esošu pilsētas auto pilnīgi pietiek arī ar 3 000 eiro lielu budžetu. Šādas cenas auto būs aptuveni 10 līdz 15 gadus vecs.

Šie cenas griesti nozīmē to, ka visticamāk nāksies aizmirst par maksimālu komforta līmeni un ādas salonu, taču tas nekādā ziņā neietekmē paša automobiļa spēju nogādāt Tevi no punkta A uz punktu B. Izvēloties lietotu auto summā līdz 3 000 eiro, ieteicams uzklausīt arī kāda zinoša profesionāļa viedokli, jo auto pārdevēji nereti mēdz būt ne visai godprātīgi un izvēlas nenorādīt uz dažādām ieilgušām un nerisinātām kaitēm.

 

Volkswagen Polo

Viens no labākajiem spēkratiem šajā kategorijā ir Volkswagen Polo. Šī automobiļa vidējā cena lietoto auto plačos ir aptuveni 2 000 eiro.

Tas ir klasisks hečbeks ar 1,6 litru benzīna dzinēju, kura vidējais degvielas patēriņš ir aptuveni 7,1 litrs uz 100 km. Mazais Volkswagen Polo ir visai sportiska tipa auto. Šis spēkrats būs lieliska izvēle gan urbānajai pilsētvidei, gan, pateicoties savam sportiskumam, ļaus pavizināties arī auto trases ietvaros. Viena no Polo priekšrocībām noteikti ir tā ērtie sēdekļi.

 

Auto līdz 7 000 eiro

Nākamā cenu kategorija sevī ietver automobiļus, kuri sasnieguši aptuveni 7 līdz 12 gadu slieksni.

Šādi spēkrati ir visai izplatīti auto plaču iemītnieki, jo atrodas cenu kategorijā, kas visprecīzāk atbilst iedzīvotāju māksātspējai. Iegādājoties šādu auto, jāņem vērā, ka salona interjers var šķist nedaudz novecojis, taču tas neietekmēs auto vadāmību un Tavu komforta līmeni.

 

Ford Focus

Viens no labākajiem automobiļiem šajā cenu kategorijā ir Ford Focus. Lietota Ford Focus cena auto plačos svārstās no aptuveni 5 000 līdz 7 000 tūkstošiem eiro.

Šis hečbeks ir aprīkots ar 1,6 litru dīzeļmotoru, kura vidējais degvielas patēriņš sasniedz 5 litrus uz 100 km. Focus piedāvā plašu salonu un ietilpīgu kravas nodalījumu, kas padara šo auto par lielisku ģimenes transportlīdzekli. Pie Ford Focus stiprajām pusēm noteikti jāmin automobiļa labā gaita un izcilā vadāmība.

 

Auto līdz 10 000 eiro

 

10 000 eiro

 

Trešā lietoto auto cenu kategorija piedāvā tādas ekstras kā mazāks nobraukums, augstāks drošības līmenis un maksimāls komforts. Auto, kas maksā aptuveni 10 000 eiro, lietoto spēkratu pasaulē var saukt par gandrīz praktiski jaunu.

Šie auto savam iepriekšējam īpašniekam visbiežāk ir godam nokalpojuši sākot no 3 līdz 7 gadiem.

 

Škoda Fabia

Viena no labākajām izvēlēm šajā cenu kategorijā ir Škoda Fabia. Lietotas Škodas cena auto plačos mēdz svārstīties no 8 000 līdz 10 000 eiro.

Šī spēkrata vidējais degvielas patēriņš ir 6,2 litri uz 100 km. Fabia ir aprīkota ar 1,6 litru dīzeļmotoru un ir ieguvusi augstāko novērtējumu ( 6 zvaigznes) auto drošības testos. Škoda Fabia ir visai pieprasīta prece lietoto auto tirgū. Tas ir gana jaudīgs un ekonomisks auto. Šis transportlīdzeklis būs piemērots gan pilsētvides cienītājiem, gan ģimenēm ar vēlmi doties tālākos pārbraucienos.

 

Iegādājoties lietotu transportlīdzekli, noteikti nedrīkst aizmirst arī par obligātās apdrošināšanas OCTA iegādi vai atjaunošanu. Regulāra un laicīga OCTA polises atjaunošana var nākt par labu Tavai bonus malus klasei, kas savukārt spēs ietekmēt apdrošināšanas polises cenas nākotnē. Cenu starpība nereti var šķist visai nenozīmīga, taču tas ir vēl viens veids, kā ietaupīt līdzekļus.

Ja neesiet informēts par bonus malus klasēm, ar tām iepazīties un izprast to veidošanos iespējams šeit