Automašīnas iegāde
Top 5 papildu aksesuāri Tavam auto

Top 5 papildu aksesuāri Tavam auto

1. Telefona turētājs un “hands-free” sitēma

 

hands free sistēma

 

Mūsdienās sociāli aktīvam cilvēkam telefons var zvanīt visu diennakti, un bieži vien sarunas tiek veiktas pie auto stūres, it īpaši, ja šofera darbs iekļauj arī komunikāciju ar klientu. 

Šobrīd Latvijā ir ieviesti likumi, kas sarunas pa telefonu aizliedz ar likumu, piemērojot tam sodus, jo diemžēl sarunājoties, šoferis ne tikai stūri tur ar vienu roku, bet arī daudz mazāk spēj koncentrēties ceļam un negaidītām situācijām uz tā. 

Viens no risinājumiem ir hands-free sarunu sistēma, kas ļauj sarunāties, neņemott telefonu rokās. Lai šādu sistēmu izmantotu, Tev ir jāiegādājas telefona turētājs vai telefona magnēts panelim un austiņas, lai saruna būtu dzidrāka un skaidrāka. Ja tomēr sarunājoties pa telefonu, arī hands-free sistēmā jūties mazāk koncentrējies ceļam, tad vislabāk drošības apsvērumu dēļ, braucot tomēr nevajadzētu izmantot telefonu.

Telefona turējs ļoti labi noder arī izmantojot Waze vai GPS, tad tā esamība un novietojums turpat pie paneļa var būt gana ērts un drošs, lai viegli sekotu ceļam pa kuru Tev ir jādodas. 

 

2. Parkošanās sensori

Daudziem parkošanās padodas lieliski, tomēr citiem tā sagādā lielas grūtības. Gan vieniem, gan otriem ērts un lielisks aksesuārs ar pievienoto vērtību ir parkošanās sensors, kas pīkst, kad brauciet atpakļgaitā, tādā veidā signalizējot par šķērsli. Šādi Tu vari izvairīties no uzbraukšanas uz apmalēm un citu automašīnu apskādēšanas. Ja tomēr atgadās kaut kas neparedzēts – tādos gadījumos būsi pateicīgs, ka esi parūpējies par savu OCTA polisi!

 

3. Grīdas paklājiņi

Tiem, kuru automašīnai ir auduma pakalājiņi, zina, cik ļoti daudz laika un rūpju aizņem to kopšana. Kā viens no risinājumiem un ļoti labs aksesuārs automašīnai ir gumijas paklājiņi, kuru tīrīšana prasa daudz mazāk laika un enerģijas, turklāt tie nav jātīra tik bieži kā auduma paklājiņi. 

Populārākie un visplašāk iecienītie ir neslīdošie gumijas paklājiņi, kas būs ne tikai praktisks, bet arī gaumīgs dizaina papildinājums Tavam auto.

 

4. Roku balsts un kafijas turētājs

Agri rīti un daudz pavadīta laika automašīnā no vadītāja prasa augstu koncentrēšanās līmeni un savu devu enerģijas, tāpēc daudzi regulāri dzer kafiju. Ne visās automašīnās ir kafijas krūžu turētāji, tomēr tas nav rādītājs, ka tādus nevar iegādāties. Kafijas krūžu turētāji garantēs to, ka neturēsiet visu laiku krūzi rokās, tādejādi braucot ar vienu roku. 

Starpcitu, auto aksesuāru piedāvājumā ir arī kafijas krūžu turētāji – sildītāji, kuri uztur krūzīti siltu ilgāk. Krūzītes sildītājs enerģiju iegūst no auto piepīpētāja. 

 

5. Jumta bagāžnieki vai riteņu turētāji ceļotājiem

 

jumta bagāžnieks

 

Ceļotājiem, aktīvās atpūtas un pārgājienu cienītājiem vērtīgi ir iegādāties jumta bagāžnieku vai riteņu turētājus, kas noderēs arī gadījumā, ja ir vajadzība pārvadāt laivu. 

Mūsdienīgs bagāžnieks ir liela priekšrocība, kas noderēs arī lielāka izmēra kravas pārvadāšanai. Tāpat ļoti praktiskas ir arī jumta kastes, kas arī nepatērē daudz degvielas. 

Pirms iegādājies jumta bagāžnieku, noskaidro, kāds ir rekomendētais auto kravnesības daudzums, jo ir lietas, kuras mēdz būt tik smagas, ka labāk un drošāk ir pievienot piekabi nevis jumta bagāžnieku. Ir jumta bagāžnieki, kuri spēj izturēt pat līdz 500 kg, tomēr tas patiešām ir atkarīgs no automāšīnas, uz kuras vēlaties to uzlikt – neviens, protams, nevēlas, ka viņa automašīnas jumts deformējas vai ieliecas smagākas kravas dēļ. 

Jumta bagāžnieks sastāv no stiprinājumiem jeb fiksācijas mehānismiem, kurus liek pie automašīnas jumta, bagāžnieka stieņiem, kā arī uzstādīšanas komplekta. Tā kā automāšīnu jumti ir dažādi – ar lūkām vai bez lūkām, ar fiksācijas vietām un bez tām, tad bagāžnieku stiprinājumi tiek iedalīti vairākās sērijās – Wingbar, Wingbar Edge, SquareBar un Pro series. 

Esi uzmanīgs, ja plāno iegādāties universālāku jumta turētāju – tas var pilnvērtīgi neizpildīt tam paredzētās funkcijas un dažkārt var bojāt automašīnas jumtu.

 

Auto aksesuāru piedāvājumā ir arī dažādi citi “gadžeti”, piemēram, papildu lukturi, kameras, piepīpētāju lādētāji, krēslu sedziņas utml. Daudzi no šiem aksesuāriem ir ne tikai praktiski, bet arī uzlabo automašīnas izskatu.