Auto uzturēšana
Sasalis auto vējstiklu šķidrums – ko iesākt?

Sasalis auto vējstiklu šķidrums – ko iesākt?

Gada aukstais laiks autovadītājiem prasa papildu pūles – ir jāievēro ne vien īpaša piesardzība uz ceļa, bet arī jārūpējas, lai auto neciestu no ārējās vides ietekmes un būtu labā braukšanas kārtībā.

Sasalis auto vējstiklu šķidrums ziemas laikā mēdz būt tipiska parādība, tādēļ ir svarīgi zināt, kā šo problēmu pareizi risināt.

Svarīgi atcerēties, ka uz vējstikla nedrīkst liet karstu ūdeni – vējstikls var saplaisāt. Ir vairākas citas drošas metodes, kā atkausēt sasalušo vējstiklu šķidrumu – par tām vairāk turpinājumā.

Transportlīdzekļa iedzīšana garāžā

Viens no vienkāršākajiem variantiem, kā atkausēt sasalušu vējstiklu šķidrumu, ir iebraukt ar spēkratu garāžā. Jāņem gan vērā, ka paies kāds brīdis, kamēr šķidrums būs pilnībā atkusis. Iztukšoto tvertni ir svarīgi piepildīt ar jaunu, tieši ziemas apstākļiem paredzētu vējstiklu šķidrumu.

Lai izvairītos no turpmākām problēmām, ir svarīgi zināt, kādu logu mazgāšanas šķidrumu izvēlēties.

Apsildes spilvena – termofora izmantošana

Problēmas risināšanai labi noderēs arī termofors. Piepildi to ar siltu ūdeni un noliec to pie aizsalušās vējstiklu šķidruma tvertnes. Lielāks efekts būs, ja termoforu novietosi tvertnes apakšpusē – tad siltums celsies uz augšu.

Kausēšana ar fēnu

Ja Tev pieejams fēns, vari izmantot arī to. Novieto automašīnu netālu no kontaktligzdas vai izmanto pagarinātāju, lai ar fēnu pasildītu aizsalušo tvertni un šļūtenes. Karstā gaisa ietekmē sasalušais šķidrums pamazām atkusīs.

Rezervuāra pudeles noņemšana

Ja citu iespēju nav, no automašīnas vari izņemt rezervuāra pudeli un ienest to telpā, lai tā sasilst. Tāpat vari to novietot automašīnas salonā pie sildītāja. Pirms tam gan vēlams pudeli ievietot kādā traukā, lai izkusušais šķidrums neiztek pa grīdu.

Vējstikla šķidruma tvertnes un sistēmas pārbaude

Ja vējstiklu šķidrums bijis sasalis, ir svarīgi to ne vien pareizi atkausēt, bet arī pārbaudīt vējstikla šķidruma tvertnes un sistēmas stāvokli.

Sasalušais šķidrums izplešas un var pārplēst tvertni, tāpat var tikt bojātas citas sistēmas daļas. Tādēļ pēc šķidruma atkausēšanas  ir svarīgi pārliecināties, ka šķidruma tvertnē nav izveidojušās plaisas un neveidojas noplūdes.

Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā to izdarīt, ir lēnām liet jauno logu tīrīšanas līdzekli un pārbaudīt, vai neveidojas noplūdes. Ja atklājas, ka sistēma ir bojāta, jādodas uz autoservisu, lai šīs problēmas novērstu.

Kā parūpēties par savu automašīnu ziemas periodā?

Lai izvairītos no liekiem sarežģījumiem un automašīnas bojājumiem, ir svarīgi pareizi rūpēties par savu spēkratu. Pirmkārt, jāizvēlas automašīnai un laikapstākļiem piemērotākais logu mazgāšanas šķidrums. Svarīgi, lai tas ir kvalitatīvs un nesasalst arī pie zemas gaisa temperatūras. Izvēloties labāko vējstiklu mazgāšanas šķidrumu, nebūs jāraizējas, ka tas sasals un radīs citas problēmas.

Otrkārt, svarīgi atcerēties par pareizu logu tīrīšanu. Loga tīrīšana ziemā ir īpaši būtiska, jo automašīna  tiek pakļauta dubļu, sāls, ūdens un  smilšu ietekmei. Izvēloties pareizas un drošas logu tīrīšanas metodes, izvairīsieties no to sabojāšanas.

Domājot par drošību uz ceļa, jārūpējas ne vien par pareizu automašīnas apkopi, bet arī par piemērotu apdrošināšanu. OCTA ir obligāta ikvienam motorizētam transporta līdzeklim, kas piedalās ceļu satiksmē. Ja aktuāla OCTA polise, to ērti un ātri vari noformēt internetā. Izmanto iespēju salīdzināt vairāku apdrošināšanas kompāniju piedāvājumus, lai atrastu sev labāko risinājumu.

Ziemas periods ir īsts izaicinājums ikvienam autovadītājam. Tomēr pienācīgi rūpējoties par savu spēkratu un drošību uz ceļa, riskus var būtiski samazināt.