Automašīnas iegāde
Ko noteikti Tev vajadzētu paredzēt jauna auto komplektācijā?

Ko noteikti Tev vajadzētu paredzēt jauna auto komplektācijā?

Šobrīd automašīnu pircējiem tiek piedāvāts reibinošs modernu funkciju un piedāvājumu klāsts.  Ir liels kārdinājums izvēlēties to visu, taču tas attiecīgi palielina izmaksas. 

Daudziem autovadītājiem ir daži neskaidri priekšstati par pieejamām iespējām, un dažkārt nav arī skaidrības par to, kas ir papildu izdevumu vērts. 

 

Lai palīdzētu saprast, kādai komplektācijai pievērst uzmanību, turpinājumā galveno funkciju saraksts, ko noteikti vajadzētu apsvērt. 

 

Nepieciešamās drošības funkcijas 

 

drošības funkcijas

 

Automātiskā avārijas bremzēšana

Sistēma izmanto bremzes, lai novērstu sadursmi, kad tā uztver transportlīdzekli, vai lai samazinātu trieciena spēku, no kura nevar izvairīties. Sistēmas, kas ietver gājēju atklāšanu, arī ir ļoti izdevīgas. 

 

Brīdinājums par sadursmi

Tas autovadītājiem dod vizuālu un / vai skaņas brīdinājumu par to, ka sadursme var būt nenovēršama. Rūpējies par sevi arī pats un atceries, ka katram transportlīdzeklim ir obligāta OCTA polise.

 

Brīdinājums par ‘’aklo zonu’’

Sniedz autovadītājiem vizuālu un / vai skaņas paziņojumu par to, ka ‘’aklajā zonā’’ atrodas cits transportlīdzeklis. 

 

Visas šīs funkcijas samazina ceļu satiksmes negadījumu risku, tādēļ ir viens no būtiskākajiem ieguldījumiem. 

 

Patīkami drošības elementi 

 

Automātiskās tālās gaismas

Šī sistēma automātiski ieslēdz tālās gaismas, kad priekšā nav pretimbraucošas automašīnas, un, tiklīdz parādās satiksme, pārslēdzas uz tuvajām gaismām, lai neļautu citiem vadītājiem apžilbt. Tas veicina gudrāku tālo gaismu izmantošanu, padarot braukšanu drošāku

 

Brīdinājums par drošību, braucot atpakaļgaitā

Kad automašīna brauc atpakaļgaitā, šī sistēma paziņo vadītājam, ja transportlīdzeklis tuvojas citam transportlīdzeklim vai objektam. Izdevīga funkcija, lai drošāk noparkotu savu auto. 

 

Ērtības, kurām obligāti jābūt

 

ērtības

 

Audio un klimata sistēmu pogas 

Klimata kontroles (piemēram, temperatūras vai ventilatora) un audiosistēmu (skaļuma, iestatīšanas) fiziskās pogas ir daudz labākas nekā skārienjutīgas vadības ierīces, kas ir nogurdinošas un novērš uzmanību braucot. 

 

Brīdī, kad autovadītājam nākas novērst acis no ceļa,  palielinās bīstamu situāciju risks. Labākās sistēmas ļauj autovadītājiem veikt pielāgojumus, lieki neriskējot. 

 

Patīkamas ērtības 

 

360 grādu telpiskā skata kameru sistēmas

Tajās tiek izmantotas kameras, kas atrodas ap automašīnu.  Sistēmas sniedz vadītājiem transportlīdzekļa skatu no putna lidojuma, uzlabojot pārredzamību. 

 

Ātrā USB uzlāde

Parastā automašīnas USB kontaktligzda nodrošina 0,5 ampēru uzlādi, līdz ar to telefons tiek uzlādēts diezgan lēni. Ja tiek izmantota lietotne, tālrunis var izlādēties pat tad, ja ir pievienots lādētājam. Daudzām jaunām automašīnām tagad ir vismaz 1,5-, 2,0- vai 2,4-amplitūdu spriegums ( uz kontaktligzdas to atzīmē kā 1,5A, 1,5A, 2A, 2,1A, vai 2.4A), un jaunākie C tipa USB spraudņi atbalsta līdz 3 ampēriem lādēšanas, padarot tālruņa uzlādi ātrāku –  neatkarīgi no tā, kā tālrunis tiek izmantots

 

Durvju atvēršana bez atslēgas

Šī funkcija darbojas, automašīnai uztverot, ka atslēgas ir tuvumā, un vadītājam nav jānospiež neviena atslēgas poga. Tas ir ļoti ērts veids, kā aizslēgt vai atslēgt transportlīdzekli, neķerot atslēgas un neliekot zemē somas, kastes vai bērnu. 

Dažās sistēmās durvis tiek automātiski atslēgtas, ja tuvumā tiek uztverta atslēga, bet citās autovadītājiem ir jāpieskaras pogai uz durvju roktura. Vairākiem transporta līdzekļiem ir iespēja atslēgt un pacelt arī bagāžas nodalījuma durvis vai bagāžnieku, vienkārši uztverot  auto atslēgu klātbūtni.

 

Vairākzonu klimata kontrole

Tas ļauj vadītājiem un pasažieriem pašiem iestatīt vēlamo temperatūru. Dažos auto modeļos pat aizmugurē sēdošie pasažieri var izmantot paši savu klimata kontroli. Ir skaidrs, ka tas patiešām var palīdzēt mazināt stresu ģimenes ceļojumu laikā. 

 

Apsildāmi sēdekļi un stūre

Tie nonāk tiešā saskarē ar vadītāju vai pasažieri, tāpēc aukstā laikā tie silda pasažierus ātrāk nekā klimata sistēma var uzsildīt automašīnas salonu. 

 

WiFi tīkls

Tie bieži tiek komplektēti ar informācijas un izklaides sistēmām. Tādā veidā transportlīdzeklī tiek  nodrošināts WiFi, ļaujot pasažieriem izmantot mobilās ierīces, neizmantojot savus mobilo datu plānus. Par to, protams, tiek iekasēta mēneša maksa. 

Daži pakalpojumi piedāvā neierobežotus datus par fiksētu samaksu. 

 

Funkcijas, bez kurām var iztikt 

 

Ir arī funkcijas, bez kā itin labi var iztikt. Piemēram, lielāki automašīnas riteņi, iebūvētās navigācijas sistēmas, aizmugurējo sēdekļu izklaides sistēmas un sistēmas, kas palīdz noturēties savā braukšanas joslā.